BURNO u Italiji: Mateo Renci dao ostavku na mesto lidera Demokratske partije

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BURNO u Italiji: Mateo Renci dao ostavku na mesto lidera Demokratske partije

Odluka doneta nakon lošeg rezultata na parlamentarnim izborima

Bivši premijer Italije, Mateo Renci, saopštio je da se povlači sa mesta lidera Demokratske partije posle veoma loših izbornih rezultata.

Pročitajte i:

Demokratska stranka Matea Rencija potvrdila je da je postigla loš rezultat na izborima na kojima je osvojila između 21 i 23,5 odsto glasova.

Podsetimo, lider italijanske stranke Liga severa, Mateo Salvini, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da je koalicija desnog centra odnela pobedu na parlamentarnim izborima.

Prethodno je saopšteno da je populistički Pokret pet zvezdica (M5S) postao prva stranka u Italiji sa osvojenih 28 do 32 odsto glasova, međutim, prema novim rezultatima koalicija desnice i ekstremne desnice osvojila je najviše glasova sa 37,42 odsto glasova.

U Italiji su juče održani parlamentarni izbori dok su predizbornu kampanju obeležile tenzije zbog migranata, rast popularnosti antisistemskog Pokreta pet zvezda, evroskepticizma i povratak Berluskonija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Renci će podneti ostavku: Očigledno je da moram da odem

Izvor: B92, 05.Mar.2018

Lider italijanske Demokratske partije Mateo Renci potvrdio je da će podneti ostavku na tu funkciju nakon lošeg rezultata na parlamentarnim izborima u Italiji..."Očigledno je da ja moram da napustim kormilo Demokratske partije", rekao je Renci, prenosi ANSA...Italijanska agencija je ranije javila,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.