BIVŠI PAKISTANSKI PREMIJER PROGLASIO POBEDU: Tvrdi da je njegova stranka osvojila najviše glasova

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 17:34

BIVŠI PAKISTANSKI PREMIJER PROGLASIO POBEDU: Tvrdi da je njegova stranka osvojila najviše glasova

Nije otkrio koliko je mandata njegova stranka osvojila

Bivši pakistanski premijer Navaz Šarif je izjavio da je pobedio na nacionalnim izborima, rekavši da je njegova politička partija osvojila najviše glasova na izborima i da će razgovarati o formiranju koalicione vlade.

Šarif nije otkrio koliko je mandata njegova stranka osvojila, a prebrojavanje je još uvek u toku na poslednjih 265 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biračkih mesta.

Najnoviji broj koji je objavila izborna komisija pokazuje da je njegova Pakistanska muslimanska liga-Navaz (PML-N) osvojila 42 mesta, što je mnogo ispod granice od 133 mandata koliko je potrebno da bi polagala pravo na formiranje vlade.

Šarif je rekao da će se njegovi poslanici sastati sa drugim političkim strankama kasnije tokom dana kako bi razgovarali o formiranju koalicione vlade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.