BAŠ GA BRIGA! Hrvatski premijer šokirao stavom o situaciji na KiM - lopticu prebacio na njih

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 19:51

BAŠ GA BRIGA! Hrvatski premijer šokirao stavom o situaciji na KiM - lopticu prebacio na njih

Plenković je fokusiran na treću pobedu na izborima u Hrvatskoj.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da nije zabrinut zbog situacije u regionu, uprkos rastućim tenzijama između Beograda i Prištine.

- Međunarodna zajednica je snažno angažovana oko dijaloga - poručio je Plenković u intervjuu za Politiko, navodeći da su i Beograd i Priština zainteresovani za napredak na putu ka Evropskoj uniji.

Govoreći o navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bi mogao da bude imenovan na neku od važnih funkcija u Evropskoj uniji, poručio je da je "potpuno fokusiran" na posao premijera i treću pobedu na izborima u Hrvatskoj.

Dodao je da je Evropska narodna stranka (EPP) usredsređena na povratak na vlast u Italiji i Francuskoj, nekadašnjim uporištima te partije.

- Želimo da učinimo više kako bismo osnažili EPP stranke u velikim državama - naveo je Plenković.

EPP u Italiji zastupa Forca Italija, stranka nedavno preminulog Silvija Berluskonija, koja ima samo sedam odsto podrške, ali je deo vladajuće koalicije premijerke Đorđe Meloni. Međutim, EPP-ovi republikanci u Francuskoj, koji su nekada bili vodeća stranka u toj zemlji, sada imaju samo devet odsto podrške.

- Moramo snažno da radimo na vraćanju snage EPP-a u Francuskoj i Italiji. To je politički cilj - poručio je Plenković.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Plenković: Tenzije između Beograda i Prištine? Nisam zabrinut

Izvor: B92, 05.Jul.2023

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da nije zabrinut zbog situacije u regionu, uprkos rastućim tenzijama između Beograda i Prištine..."Međunarodna zajednica je snažno angažovana oko dijaloga", poručio je Plenković u intervjuu za Politiko, navodeći da su i Beograd i Priština...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.