Plenković: Tenzije između Beograda i Prištine? Nisam zabrinut

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 23:28

Plenković: Tenzije između Beograda i Prištine? Nisam zabrinut

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da nije zabrinut zbog situacije u regionu, uprkos rastućim tenzijama između Beograda i Prištine.

"Međunarodna zajednica je snažno angažovana oko dijaloga", poručio je Plenković u intervjuu za Politiko, navodeći da su i Beograd i Priština zainteresovani za napredak na putu ka Evropskoj uniji.

Govoreći o navodima da bi mogao da bude imenovan na neku od važnih funkcija u Evropskoj uniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poručio je da je "potpuno fokusiran" na posao premijera i treću pobedu na izborima u Hrvatskoj.

Dodao je da je Evropska narodna stranka (EPP) usredsređena na povratak na vlast u Italiji i Francuskoj, nekadašnjim uporištima te partije.

"Želimo da učinimo više kako bismo osnažili EPP stranke u velikim državama", naveo je Plenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Plenković: Hrvatska se snažno zalaže za ulazak BiH u Evropsku uniju

Izvor: Radio 021, 06.Jul.2023, 18:46

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas u Orašju da se Hrvatska snažno zalaže za ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.