Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki ambasador o prevremenim izborima posetio CIK i sastao se sa Haradinajem

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet se danas sreo sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem i posetio je centralni izbornu komisiju i naglasio suštinsku ulogu CIK-a u demokratskim, ohrabrujući je da nastavi u tom pravcu.

Članovi Centralne izborne komisije su se zahvalili američkom ambasadoru na poseti i izrazili zahvalnost za podršku njegove vlade svim procesima kroz koje prolazi Kosovo.

Ambasador Kosnet je izrazio podršku Centralnoj izbornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << komisiji u organizovanju prevremenih izbora za Skupštinu Kosova, koji će biti održani 6. oktobra 2019, dok su članovi CIK-a izrazili zajedničku posvećenost radu na ispunjavanju ustavnih i zakonskih obaveza u organizovanju vanrednih izbora, javljaju prištinski mediji.

Izbori su bili suštinska tema i susreta američkog ambasadora sa premijerom Kosova u ostavci Ramušom Haradinajem.

On je na svom nalogu na fejsbuku napisao da su razgovarali o nedavnim političkim kretanjima, sa posebnim naglaskom na izbore i političku zrelost koju je Kosovo do sada pokazalo.

„Naglasio sam da sve stranke treba da budu posvećene pravičnom i demokratskom izbornom procesu, kao i jačanju poverenja građana u naše institucije “, napisao je Haradinaj na fejsbuku.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.