Ambasada SAD odbacila optužbe o mešanju u izbore u BiH

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD odbacila optužbe o mešanju u izbore u BiH

Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini odbacila je optužbe da se meša u predstojeće izbore u toj državi, navodeći da su SAD pokazale "posvećenost i predanost građanima BiH", a da "neodgovorni akteri" tu zemlju uvlače u "teorije zavere, neutemeljene optužbe i neistine".
Ambasada SAD je saopštila da se ne meša u izborni proces i naglasila da ne pruža podršku "ni jednoj stranci, ni jednom kandidatu i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su i dalje posvećeni pružanju podrške verodostojnim i transparentnim izborima", prenosi Fena.
Kako je ocenila, građani tokom izborne kampanje treba da imaju priliku da raspravljaju o pitanjima koja će odrediti njihovu budućnost, ali da javnim diskursom dominira retorika utemeljena na strahu, "što je za SAD neprihvatljivo".
"Vlada SAD i Ambasada SAD nisu neprijatelji BiH, njenih građana, niti njena dva entiteta. Mi smo prijatelji svih građana koji žele pozitivniju budućnost. Stvarni neprijatelji su korupcija, nezaposlenost, loše usluge u obrazovnom i zdravstvenom sistemu i političari fokusirani samo na sebe, koji umesto da se bave ovim pitanjima, pokušavaju SAD i ostale prijatelje BiH da pretvore u njene protivnike", piše u saopštenju.
Kako se navodi, američka ambasada će uvek upozoravati na kupovinu glasova, krađu identiteta i druge oblike izborne prevare svaki put kada ih uoče, jer nisu "u skladu sa našom dugogodišnjom podrškom vladavini prava i suverenitetu".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ambasada SAD odbacila optužbe o mešanju u izbore u BiH

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2018

Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini odbacila je optužbe da se meša u predstojeće izbore u toj državi, navodeći da su SAD pokazale "posvećenost i predanost građanima BiH", a da "neodgovorni akteri" tu zemlju uvlače u "teorije zavere, neutemeljene optužbe i neistine"..."Ambasada SAD je saopštila...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.