Ambasada SAD: Prevremeni izbori na Kosovu nisu rešenje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2016, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD: Prevremeni izbori na Kosovu nisu rešenje

Portparol američke ambasade u Prištini Filip Druri (Philip Drewry) izjavio je da SAD veruju da će dijalog političkih lidera dovesti do rešenja krize na Kosovu i smatraju da prevremeni izbori neće rešiti sadašnju situaciju, jer neće promeniti sastav Vlade Kosova.

Druri je za Koha ditore kazao da dijalog započet u ponedeljak na inicijativu predsednice Kosova Atifete Jahjaga treba da se nastavi.

"Pohvaljujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << predsednicu Jahjagu i lidere političkih stranaka koji su se sastali kako bi započeli pronalaženje rešenje za sadašnju političku blokadu i pozivamo političke partije da nastave dijalog kako bi se pronašao put koji vodi napred, u najboljem interesu gradjana Kosova", rekao je Druri.

Dodao je da je razgovor jedini "put koji vodi napred" da se pronadje kompromisno rešenje, ali i da nije isključena mogućnost izbora kao "put" izlaska iz sadašnje situacije.

Ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi izjavio je u ponedeljak, nakon sastanka sa predsednicom Kosova Atifeti Jahjagom, da očekuje da će dijalog političkih predstavnika vlasti i opozicije biti nastavljen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

"SAD nisu za vanredne izbore na Kosovu"

Izvor: B92, 09.Feb.2016

Priština -- Portparol američke ambasade u Prištini Filip Druri izjavio je da SAD veruju da će dijalog političkih lidera dovesti do rešenja krize na Kosovu...On je naveo da američka administracija smatra da prevremeni izbori neće rešiti sadašnju situaciju, jer neće promeniti sastav Vlade Kosova...Druri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.