Izvor: Radio 021, 05.Jun.2020, 20:20

Aktivisti "Ne davimo Beograd" oblepili stubove ispred RIK-a trakom "Bojkot 2020"

Aktivisti inicijative Ne davimo Beograd zalepili su na stubovima ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu selotejp-traku na kojoj piše "Bojkot 2020".

Kod zgrade Skupštine Srbije gde se nalazi sedište RIK-a pojavilo se desetak aktivista te inicijative, a obezbedjenje RIK-a je odmah skinulo selotejp-traku.

Ne davimo Beograd saopštio je da su večeras njegovi predstavnici obeležili Republičku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izbornu komisiju (RIK) simbolima bojkota, jer je "to jedna od institucija koja radi za kriminalni vladajući režim" i pozvao građane i građanke da se pridruže borbi za slobodnu, demokratsku i solidarnu Srbiju i bojkotuju lažirane izbore.

Sve političke partije, organizacije civilnog društva, eksperti, međunarodne organizacije i brojni pojedinci koji prate izborne procese su se složili da nema zadovoljavajućih izbornih uslova, navodi se u saopštenju inicijative.

Za to vreme, RIK je, kako se dodaje, umesto suštinskih promena da se dođe do fer uslova za sve učesnike, kojima bi se konačno smanjio pritisak na birače i omogućili slobodni i fer izbori, odlučio da bude saučesnik izborne farse.

"Bez nezavisnih izbornih tela, kao i dosledne primene zakona kojim se štiti tajnost izbora i smanjuje pritisak na birače, ne može biti slobodnih i fer izbora", ocenjuje Ne davimo Beograd i dodaje da zbog toga na tim izborima nema smisla učestvovati, jer se na taj način legitimiše prekrajanje izborne volje građana i građanki.

Večeras je poslednji dan za predaju izbornih lista za izbore 21. juna.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.