Advokat: Dikićev dolazak u Crnu Goru nema veze sa izborima, došao u manastir Ostrog zbog bolesti

Izvor: Večernje novosti, 18.Okt.2016, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Dikićev dolazak u Crnu Goru nema veze sa izborima, došao u manastir Ostrog zbog bolesti

Branilac bivšeg šefa srpske žandarmerije Bratislava Dikića, advokat Milan Petrović rekao je da je njegov klijent negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i da je u pritvoru počeo štrajk glađu i žeđu PODGORICA - Branilac bivšeg šefa srpske žandarmerije Bratislava Dikića, advokat Milan Petrović rekao je za podgoričke "Vijesti" da je njegov klijent negirao krivično delo koje mu se stavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na teret i da je u pritvoru počeo štrajk glađu i žeđu. U Višem sudu u Podgorici je ranije danas počelo saslušanje osumnjičenih za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori, a prvi je saslušavan Dikić, prenose Vijesti i dodaju da se saslušanje obavlja na predlog Specijalnog tužilaštva radi određivanja pritvora.Advokat Petrović za N1 kaže da je Dikić došao u privatnu posetu Crnoj Gori koja nema veze sa izborima, niti sa događajima koji su navodno trebalo da se dese.“Došao je pod manastir Ostrog na molitvu izlečenja zbog teške bolesti od koje boluje - karcinoma. Tako da je taj splet okolnosti zbog kojih se on našao u Crnoj Gori potpuno iskorišćen suprotno", navodi on i dodaje da je Dikić demantovao da poznaje ostale uhapšene, što su i oni sami potvrdili tokom saslušanja. Po nalogu Specijalnog tužilaštva u predizbornoj noći uhapšeno je 20 državljana Srbije, među kojima i Bratislav Dikić. Njega tužilaštvo sumnjiči da je vođa kriminalne grupe zajedno sa Aleksandrom Sinđelićem koji je izbegao hapšenje i nalazi se u bekstvu. Tužilaštvo je nakon saslušanja odredilo zadržavanje do 72 sata za Dikića i još 13 uhapšenih, a šestoro je pušteno nakon saslušanja. Iz tužilaštva su saopštili da sumnjiče uhapšene da su početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirali kriminalnu organizaciju, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori. "Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vreme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namerom da proglase izbornu pobedu određenih političkih partija", piše u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dikić krenuo u Ostrog da se moli za zdravlje?

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2016

Advokat Milan Petrović, branilac bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, izjavio je da je njegov klijent došao u Crnu Goru kako bi se u manastiru Ostrog pomolio za izlečenje, jer je teško bolestan, a ne kao terorista...Petrović je u utorak kazao podgoričkim Vijestima da je njegov...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.