Izvor: Blic, 05.Okt.2020, 15:00

AMERIKA SE PROMENILA, ALI SE PROMENIO I SVET OKO NJE Ko god pobedi na izborima, jedna polovina društva će se osećati GUBITNIČKI. A šta će biti sa ostatkom sveta?

Kada su Evropljani, bežeći od verskih i nacionalnih sukoba koji su se širili Starim kontinentom, počeli da naseljavaju Ameriku, osvojili su dugo sanjanu slobodu. Deklaracijom nezavisnosti zagarantovano im je pravo da tragaju i za srećom. Sloboda je dolazila postepeno, ali je došla za sve. Verovatno niko od njih nije mogao ni pretpostaviti do kakvih će neslućenih visina na globalnoj sceni ta sloboda dovesti naciju koju su stvarali. SAD dominiraju svetom već više od 100 godina. To je, između ostalog, omogućio i vitalan politički sistem uspostavljanja i kontrole vlasti. U temelju tog sistema su i predsednički izbori.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.