96 odsto Srba na Kosovu svojim glasovima na izborima pokazalo ko je izdajnik

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"96 odsto Srba na Kosovu svojim glasovima na izborima pokazalo ko je izdajnik"

Beograd -- Odgovarajući na optužbe da je izdajnik, Vučić izjavio da je 96 odsto Srba na Kosovu svojim glasovima na izborima pokazalo ko je izdajnik, a ko nije.

"Izdajnik ili ne...96 odsto Srba na KiM je jasno pokazalo ko je izdajnik, a ko ne. Jer, ta lista je nosila i moje ime, između ostalog", rekao je predsednik Srbije na konferenciji za novinare sa izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vučić je rekao da se ne seća da je ikada ijedan čovek u Srbiji za vreme svog mandata, bez obzira na to šta je izgradio, koliko je povećao plate ili penzije, mogao da dobije podršku za bilo šta što čini. "Ja to i ne očekujem, moj posao je da radim u najboljem interesu Srbije", rekao je Vučić.

On je dodao da sedam godina sluša o tome da je izdajnik, ali da ne čuje šta je izdao, što oni ranije nisu već predali. "Da se obazirem na svakog ko gađa kamenom kolica koja vučemo ka vrhu brda, ne mogu, otpala bi i kolica i sam bih pao", rekao je Vučić

Nakon njega o tome je govorio i Palmer, koji je rekao da je jasno da je Srpska lista na izborima dobila podršku velike većina Srba na KiM i pravo da budu predstavljeni u vladi, kao i da je važno da se poštuju rezultati demokratskih izbora.

Palmer je tako odgovorio na pitanje novinara za Vučića i Palmera kako komentarišu to što je Albin Kurti rekao da će u vladu tzv. Kosova pozvati i Srbe koji nisu sa Srpske liste i ne predstavljaju Srbe i sa kojima se sastao Palmer u Prištini i kako komentarišu to što su SAD već dozovolile Prištini da ranije prekrši svoj ustav formiranjem vojske Kosova, te da bi ovo bio drugi primer kršenja ustava.

"Mislim da postoji prostor na Kosovu da se mnogi različiti glasovi čuji i po našem mišljenju je važno da se poštuju rezultati demokratskih izbora", kazao je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan.

Istakao je da je jasno da je Srpska lista zadobila podršku velike većine Srba na KiM i da oni imaju pravo da budu u vladi predstavljeni.

Palmer kaže da je naširoko razgovarao sa liderima na Kosovu i Kurtijem o tome. "Važno je da kosovski Srbi imaju priliku da se izraze ne samo u javnosti, već i kroz politički proces", naglasio je Palmer.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.