Zarif se lično angažuje na vraćanju dece Slavici Burmazović

Izvor: RTS, 25.Okt.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarif se lično angažuje na vraćanju dece Slavici Burmazović

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Zarif lično će se angažovati da se vrate oteta deca Slavice Burmazović koja se nalaze u Iranu, saopštilo je srpsko ministarstvo spoljnih poslova nakon sastanka ministra Ivice Dačića sa Zarifom.
Na sastanku je razgovarano o finalizaciji procedura u vezi sa vraćanjem dece, a Zarif je obećao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će se lično angažovati kako bi se taj slučaj okončao u najkraćem periodu.

Bivši suprug Slavice Burmazović, inače Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.
Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je otac, uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i sada sa decom boravi u Iranu.
Inače, Dačić i Zarif su razgovarali u Bakuu, na marginama Samita nesvrstanih, a tokom susreta su istaknuti i tradicionalno prijateljski odnosi dve države i dobra saradnja kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.
Dogovoreno je dalje unapređenje saradnje kroz razmenu poseta na viskom nivou.
Dačić je zahvalio Iranu na poziciji u vezi sa pitanjem KiM, posebno na podršci prilikom pokušaja tzv. Kosova za učlanjenje u pojedine međunarodne organizacije.
Informisao je sagovornika o nedavnom povlačenju zahteva tzv. Kosova za članstvo u Interpolu.
Ministar Zarif je čestitao Srbiji na uspešno organizovanom 141. zasedanju Skupštine Interparlamentarne unije u Beogradu, istakavši da je predsednik Parlamenta Irana imao veoma uspešne razgovore tom prilikom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.