Vukomanović: Podrška državnom vrhu, nema razloga za izbore

Izvor: Blic, 04.Apr.2013, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukomanović: Podrška državnom vrhu, nema razloga za izbore

Socijalistička partija Srbije podržava premijera Ivicu Dačića i državno rukovodstvo u pregovorima sa Prištinom i poziva na jedinstvo, a u ovom trenutku izbori uopšte nisu na dnevnom redu - poručila je danas potpredsednica SPS Dijana Vukomanović.

Ona je novinarima u skupštini Srbije, na pitanje šta se može promeniti u nekoliko dana, rekla da je uvek dobro hladne glave razmisliti i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mnogo bolje vidi situacija na Kosovu i Metohiji iz Beograda nego iz Brisela.

"Dobro je da su se političari vratili i da sada razgovaraju unutar vladajuće koalicije, ali i sa gradjanima i osluškuju puls javnog mljenja i to je puno bolji proces za donošenje konačne odluke", poručila je Vukomanović koja je i poslanica SPS.

Ona je naglasila da postoji visok stepen konsenzusa u vladajućoj koaliciji ističući da je za gradjane važno da političari demonstriraju jedinstvo u ovom ključnom momentu, i na način na koji su to ranije danas učinili poslanici SNS.

DSS sa jedne ali i LDP i DS sa druge strane u tu javnu raspravu o Kosovu uključuju neke disonantne tonove i zato je potrebno da se vladajuća koalicija na ovaj način obraća gradjanima, rekla je Vukomanović imajući u vidu to što je funkcioner SNS Nebojša Stefanović sa poslaničkom grupom SNS rekao da je u ovom ključnom momentu potrebno političko jedinstvo.

Na pitanje zbog čega je prvi potrepdsednik vlade Aleksandar Vučić ponudio svoju ostavku tokom pregovora u Briselu Vukomanović je rekla da ta ostavka nije uzrokovana unutrašnjopolitičkom situacijom u zemlji već je ona ponudjena u uzavreloj pregovaračkoj atmosferi i ticala se problema Kosova.

"Izbori uopšte nisu na dnevnom redu što se nas tiče, nije im vreme u ovom trenutku ali ni u dogledno vreme", rekla je Vukomanović.

Ona je naglasila da je za SPS tema broj jedan situacija oko Kosova i dodala da opozicija nije u stanju da izdejstvuje izbore a vladajuća koalicija ne vidi razlog za prevremene izbore.

Ona je dodala i da jaz koji postoji izmedju Beograda i Prištine, koji je još uvek dubok nije prouzrokovan varnicama već principijelnim mimoilaženjima u stavovima.

Povezane vesti: Antić: Dati punu podršku državnom rukovodstvu
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS: Podrška državnom rukovodstvu

Izvor: Akter, 04.Apr.2013

Socijalistička partija Srbije podržava premijera Ivicu Dačića i državno rukovodstvo u pregovorima sa Prištinom i poziva na jedinstvo, a u ovom trenutku izbori uopšte nisu na dnevnom redu - poručila je potpredsednica SPS Dijana Vukomanović

Nastavak na Akter...

Ko je za sednicu o dijalogu?

Izvor: B92, 05.Apr.2013, 14:30

Beograd -- Poslanici vladajućih stranaka NS i SDPS smatraju da Skupština treba da razgovara o dijalogu Beograda i Prištine pre utorka, a PUPS nakon tog dana...Podsetimo, utorak se pominje kao dan do kada Srbija treba da se izjasni o ponuđenim rešenjima za kosovsko pitanje...Potpredsednica i poslanik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.