Voleo bih da naš život bude toliko dosadan: Dačić sa kolegama iz Švedske i Finske (FOTO)

Izvor: Press, 10.Okt.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voleo bih da naš život bude toliko dosadan: Dačić sa kolegama iz Švedske i Finske (FOTO)

Finski ministar je u Beogradu uputio čestitke Srbiji na plasmanu za Svetsko prvenstvo u fudbalu.
Foto: Tanjug/MSP
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da zajednička poseta Srbiji i regionu šefova diplomatija Švedske i Finske treba da služi kao primer. To je za nas malo čudno, jer pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da susedne zemlje mogu da budu u dobrim odnosima, rekao je Dačić posle sastanaka sa ministrima spoljnih poslova Švedske Margot Valstrom i ministrom spoljnih poslova Finske Timom Soinijem.
Dačić je zahvalio Švedskoj i Finskoj na podršci evropskim integracijama Srbije.
Ministar spoljnih poslova Finske poručio je danas da Srbija ima prijatelje i da je ako ispuni uslove dobrodošla u EU.
On je naveo da je jasno da u regionu ima problema ali da mir i saradnja obezbeđuju prosperitet. On je ocenio da postoji optimizam i da se u tom smeru treba kretati.
- Ne može se menjati istorija, ali smatram da mi, kao politički lideri, dugujemo našim narodima i pre svega mladim ljudima da stvorimo uslove da život bude bolji - rekao je Soini.
On je rekao da dijalog nije jednostavan, ali da je neophodnost "čak sa onima kojima niste u najboljima odnosima".
Ističući podršku reformama u Srbiji, ministarka spoljnih poslova Švedske Valstrom je rekla da "slavimo 100 godina diplomatskih odnosa i ostajemo posvećeni i angažovani prijatelji".
Prema njenim rečima, EU je motivacija za mlade ljude jer znaju da postoji perspektiva probližavanja i jednog dana članstva u EU.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.