Veljović: Tražio sam smenu Dikića, ubistvo dva mladića kod Rekovca je kap koja je prelila čašu

Izvor: Blic, 16.Jul.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Tražio sam smenu Dikića, ubistvo dva mladića kod Rekovca je kap koja je prelila čašu

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je da je premijeru i ministru policije Ivici Dačiću predložio smenu komandanta žandarmerije Bratislava Dikića. On je rekao da misli da je zahtev za smenu Dikića ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić već potrpisao. Bratislav Dikić: Smena?

Na konferenciji za novinare Veljović je rekao da je ministru Dačiću predložio smenu komandanta jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je to najmanje što se moglo učiniti.

Konferencija je sazvana povodom jučerašnjeg incidenta u ataru sela Ratković kod Rekovca gde je su pronadjena dva ugljenisana tela u spaljenom automobilu a za šta je osumjičen jedan pripadnik žandarmerije.

"Ovo je nešto što se nikad ne sme ponoviti. Nijedan pojedinac ne sme biti iznad sistema i države, niko ne može sebi dozvoliti da funkcioniše izvan sistema direkcije policije ako je u tom sistemu", rekao je Veljović.

Milorad Veljović

On je dodao da je ubistvo dva mladića kod Rekovca kap koja je prelila čašcu.

"Mislim da je ovo kap koja je prelila čašcu, ja na ovaj način želim da policija bude ono što treba, profesionalna služba koja radi u interesui narodna. Nije bitan ni Veljović, ni Rodoljub Milović, ni Dikić, ne sme niko da van direkcije policije da stvara veze i vezice kako bi tražio svoju zastitu", poručio je Veljović.

Kako je Veljović naglasio, niko van Direkcije policije ne može stvarati veze kako bi zaštitio svoj položaj.

- Jutros sam prosledio zahtev za smenu Dikića, mislim da je već potpisan, odlaganje nikome ne ide u prilog - naglasio je direktor policije.

Slučaj ovog nezapamćenog zločina u Rekovcu samo je poslednji u nizu skandala koji prate ovu jedinicu otkako njom rukovodi Dikić, o čijoj smeni je i ranije bilo reči.

Povodom dogadjaja iz Niša, Veljović je rekao da će, zbog interesa javnosti tražiti da taj dogadjaj što pre izadje u javnost i da se utvrdi da li je neko odgovoran ili ne, ocenivši pritom da se dogadjaj u Rekovcu ne bi ni desio da je taj prethodni slučaj rešen.

"Budite sigurni da mi nećemo stati na ovome", poručio je Veljović dodajući da se to više ne tiče samo Žandarmerije, već i svih ostalih uprava u dirkeciji policije.

On je rekao da očekuje porpuno podršku Dačića i dodao da su u Žandarmeriji poremećeni odnosi i da ta služba ne funkcioniše i da je zbog toga još ranije govorio o neophodnosti smena u toj jedinici.

O kriminalnim aktivnostima u koje su bili umešani Dikić i njegov brat Dragan, koji je zaposlen u obaveštajnom odseku Žandarmerije u Nišu, i još dvadesetak članova, Uprava sektora unutrašnje kontrole sastavila je izveštaje i dostavila ih ministru unutrašnjih poslova Ivicu Dačiću.

Svi Dikićevi skandali: Formiranje posebnog odreda po uzoru na JSO Zakletva koju je Dikić lično napisao a koja glasi “Pobedićemo ili poginuti za Srbiju koje nema bez Kosova” Prisluškivanje najbližih saradnika Rat sa načelnikom UKP-a Rodoljubom Milovićem Istrage protiv žandarma zbog reketiranja, iznuđivanja...

Ministar se, prema saznanjima „Blica“ iz marta meseca, poverio saradnicima da će u najskorije vreme tražiti smenu prvog čoveka Žandarmerije.

U januaru 2012. komandant Žandarmerije je optuživan da planira formiranje odreda za specijalne namene, po ugledu na nekadašnju JSO. Tada je to negirao, ali je Žandarmerija ojačala za nekoliko stotina novih pripadnika. Iz tog vremena datira i njegov nadimak "Mali Legija".

Vladimir Božović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova zadužen za unutrašnju kontrolu policije i međunarodnu saradnju, dao je ranije nalog da se ispita slučaj Bratislava Dikića.

- Sadašnje stanje u Žandarmeriji je nedopustivo. U okviru institucija i sistema kakav je MUP sve mora biti istraženo do kraja i odgovorni, bez obzira na ime i funkciju, moraju snositi konsekvence. Nisu mediji ti koji će donosti sud, već je na institucijama i nadležnim državnim organima da utvrde svačiju odgovornost. Tu nema kompromisa - rekli su tada za „Blic” u kabinetu Vladimira Božovića.

Podsetimo, Dikić je pažnju javnosti privlačio i skandaloznim reklamama i spotovima sa grupom "Amadeus".

Pročitajte još Bratislav Dikić ekskluzivno za novi NIN: Nisam novi Legija Skandalozna reklama za Dan Žandarmerije: Ko u policiji toleriše ispade Bratislava Dikića Vrh vlasti sprečio hapšenje brata komandanta Žandarmerije Božović: Formiran tim za Šarića, ispitaćemo umešanost komandanta Dikića Komandant Žandarmerije ponovo šalje poruke preko Fejsbuka Božović naredio istragu protiv komandanta Žandarmerije Dačić o istrazi u Žandarmeriji: Neka bude uhapšen svako ko je kriv Dikićevom bratu krivična prijava za reketiranje Dikićevi žandarmi džipovima jurili generala policije Dačić će smeniti Bratislava Dikića Komandant Žandarmerije se oglasio na Fejsbuku Nova zakletva Žandarmerije: Bez Kosova i ja ne postojim... Ratni heroj tužio komandanta Žandarmerije Dikić: Ne formiramo novi JSO Komandant Žandarmerije tajno prisluškivao najbliže saradnike

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić potpisao rešenje o smeni komandanta Žandarmerije

Izvor: Radio 021, 16.Jul.2013

Bivšem komandantu Žandarmerije Bratislavu Dikiću jutros je uručeno rešenje o razrešenju sa tog mesta, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nastavak na Radio 021...

Veljović traži smenu Dikića

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2013

Direktor policije Srbije Milorad Veljović zatražio je od ministra unutrašnjih poslova da smeni komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.