VLAST SE NE DOBIJA NA ULICI! Dačić besan: Protiv sam izbora, nemam šta da krijem!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2023, 11:00

VLAST SE NE DOBIJA NA ULICI! Dačić besan: Protiv sam izbora, nemam šta da krijem!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, pričao je o merama koje je donela Vlada Srbije, kao i o vanrednim izborima u našoj zemlji.

- Ponekad ljudi zaboravljaju da se život u Srbiji odvija van svih tih političkih prepucavanja i da ljude, pre svega, zanima ako biste pitali čoveka u svim istraživanjima javnog mnjenja, pitali građane šta im je okupacija, svi će reći da je to pitanje da li imamo posao, kakva mu je plata, kakva je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << penzija... zavisi od životne dobi. Zato mislim da su te mere deo brige o ljudima i zato je važno da se taj teret koji postoji ravnomerno rasporedi u ovom društvu - rekao je Ivica Dačić.

Kako ministar objašnjava, Vlada Srbije vodi računa da postoje intervencije države kada je u pitanju socijalno ekonomski položaj ljudi.

- Ja mogu samo da pozdravim ove mere. Sledeći korak jeste da, kada stvorimo veću i bolju ekonomsku osnovu za sve, razmišljamo o stalnim merama, kao što je dečiji dodatak, pomoć majkama - kaže ministar Dačić

Ministar se dotakao i teme o vanrednim izborima.

- Opozicija je to odmah povezala sa izborima. Pitanje je da li Vlada ne treba ništa da radi da ih neko ne optuži da su to stvari za izbore? Ja sam protiv izbora, nemam šta da krijem. SPS je uvek spreman za izbore, mi smo druga partija po jačini u Srbiji, ali sam protiv institucije vanrednih izbora, mislim da izbori treba da budu redovni - rekao je Dačić i dodao:

- Vanredni izbori se dešavaju u izuzetnim okolnostima, a ne da postanu sada pravilo. Ne verujem da će se nešto promeniti na tim izborima. To je sada zaista, kako bih rekao, jedno čudo -

Kako kaže, nije jasno šta se očekuje.

- Šta se očekuje onda, ako nećeš izbore, ako nećeš dijalog, hoćeš promenu vlasti, kako misliš da treba da se desi, na ulici? Vlast se ne dobija na ulici - zaključio je ministar.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.