U Crnu Goru mogu iz Konga gde vlada ebola, ali ne IZ SRBIJE! Dačić o zabrani ulaska za naše građane

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2020, 13:17

"U Crnu Goru mogu iz Konga gde vlada ebola, ali ne IZ SRBIJE!" Dačić o zabrani ulaska za naše građane

On je kazao da je reč o ljudima koji žele da se zaoštri situacija sa Srbijom zato što im je, kaže, to politički interes i jedini način da opstanu na vlasti CRNA GORA je skinula sa spiska Kongo gde je ebola, ili Kosovo, ali nije otvorila granice za državljane Srbije, to je poruka da je neko nepoželjan i da ta zemlja radi na sopstvenu štetu, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Dačić. - Iz aviona se vidi da to što oni rade, rade na sopstvenu štetu. Ako misle da ćemo zbog toga da se brinemo, evo ja sam bio u Grčkoj, gde nas čekaju otvorenih ruku, 15. juna otvaraju granice. Bugarska takođe, Mađarska, BiH - rekao je Dačić na TV Prva. On je kazao da je reč o ljudima koji žele da se zaoštri situacija sa Srbijom zato što im je, kaže, to politički interes i jedini način da opstanu na vlasti. Dačić je ocenio da je Milo Đukanović procenio da može da računa na „antisrbe“ i da mu sad za to trebaju dokazi, a takva računica, kaže, ide Crnoj Gori na štetu. Dačić je kazao da će državljanima Srbije 99 odsto biti omogućeno da putuju u EU s tim što, ukazuje, svaka zemlja pojedinačno će imati pravo da o tome odluči. Prema njegovim rečima, i Severna Makedonija je zainteresovana da ukine mere i moguće je da će to biti do kraja juna što je važno za putovanje u Grčku. - Ispada sada kao da Srbija treba da moli Crnu Goru da otvori granice, kao da od toga zavisi svakodnevni život naših ljudi, a u suštini njihov život zavisi od toga da li će im doći turisti. To je poruka da je neko nepoželjan. Ali, zašto bi ljudi bili mazohisti? Vi njima dajete pare, ne čini vama konobar uslugu što će da vam donese kafu posle petog puta - prokomentarisao je Dačić. On je pomenuo i sporan Zakon o slobodi veroispovesti, rekavši da je potreban dijalog unutar Crne Gore i da niko nije došao iz Srbije da pravi probleme, iako se svako reagovanje tumači da se Srbija meša u unutrašnje stvari. Dačić je ponovio da se testirao na virus korona i da je negativan.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dačić: Podgorica radi na svoju štetu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jun.2020

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Crna Gora, koja je dozvolila ulazak i državljanima Konga u kojoj je ebola i stanovnicima samoproglašenog Kosova, ali ne i građanima Srbije poručila ko je nepoželjan, ali da je to na njenu štetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.