Trećina mandata ili PUPS napušta SPS

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2012, 03:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trećina mandata ili PUPS napušta SPS

Partija ujedinjenih penzionera Srbije za zajednički nastup na sledećim izborima od socijalista Ivice Dačića unapred traži trećinu mandata koji tada budu osvojeni. Predsednik PUPS Jovan Krkobabić je najavio da će njegova stranka u suprotnom početi razgovore o koaliciji sa Demokratskom strankom Borisa Tadića, a da će ponuditi razgovore i drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << partijama, pomenuvši pri tom Srpsku naprednu stranku Tomislava Nikolića.

"Ukoliko Ivica Dačić u najskorijem roku ne odgovori na moj predlog da PUPS-u pripadne trećina poslaničkih mandata koje zajedno osvojimo smatraćemo da je ta korektna ponuda odbijena", rekao je on u intervjuu za "Večernje novosti".

Krkobabić je rekao da će u tom slučaju predsedniku DS Borisu Tadiću ponuditi da razgovaraju o zajedničkom nastupu dve stranke na predstojećim izborima.

Upitan da li planira da sedne za sto i sa naprednjacima, on je rekao da će razgovarati i sa Tomislavom Nikolićem ako lider naprednjaka to bude želeo, kao i sa Rasimom Ljajićem iz Socijaldemokratske partije Srbije i drugim strankama.

"Nije isključeno da Glavni odbor PUPS posle tih razgovora odluči da samostalno izađemo na izbore", smatra Krkobabić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.