Svečano otvaranje dela regionalnog puta kroz Inđiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 04:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvaranje dela regionalnog puta kroz Inđiju

INĐIJA -

Povodom završetka prve dve faze radova na rekonstrukciji dela regionalnog puta kroz Inđiju, ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i predsednik opštine Inđija Goran Ješić otvoriće danas rekonstruisani deo saobraćajnice, u koju je uloženo 650 miliona dinara, najavljeno je iz kabineta predsednika opštine Inđija.

Svečanom otvaranju saobraćajnice prisustvovaće ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, ministar prosvete Žarko Obradović, direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, predstavnici Vlade AP Vojvodine i opštine Inđija i drugi zvaničnici.

Na regionalnom putu R-109 završene su po dve saobraćajne trake za svaki pravac, u dužini od 3.850 metara, razdelni zeleni pojas, dva kružna toka i kišna kanalizacija.

Glavni investitor u ovom projektu je Javno preduzeće "Putevi Srbije", dok je opština Inđija, odnosno Direkcija za izgradnju opštine kao suinvestitor, obezbedila i finansirala investiciono-tehničku dokumentaciju, navedeno je u saopštenju.

U cilju ubrzanja ekonomskog razvoja, opština Inđija je proširila i komunalno opremila radne zone, a posebno severoistočnu, koju je za realizaciju svojih ulaganja izabralo najviše investitora.

Kako bi se prevazišao problem dotrajale saobraćajnice na deonici puta R-109 koja prolazi kroz tu radnu zonu, Direkcija je tokom 2006. pokrenula postupak izrade investiciono-tehničke dokumentacije za dogradnju i proširenje dela puta R-109 kroz Inđiju.

Tokom 2007. urađena je prva faza radova u kojoj je započeta rekonstrukcija obe kolovozne trake, dva kružna toka, završena je desna strana kolovoza između dva kružna toka i deo kišne kanalizacije, ističe se u saopštenju kabineta predsednika opštine Inđija.

U 2010. godini, u drugoj fazi su urađeni završni radovi na rekonstrukciji obe deonice puta, izgrađena je leva kolovozna traka između dva kružna toka, završena je kišna kanalizacija i postavljena horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija.

Treća faza radova obuhvatiće završetak pratećih elemenata : od trotoara i autobuskih stajališta do biciklističke staze i javne rasvete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.