Stotinak građana protestovalo protiv sporazuma sa Prištinom

Izvor: Blic, 20.Apr.2013, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotinak građana protestovalo protiv sporazuma sa Prištinom

Grupa od oko 100 uglavnom mladih ljudi okupila se na Trgu Republike gde su protestovali zbog sporazuma sa Prištinom koji je danas parafirao predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić. Oni su odatle krenuli ka Terazijama pa ulicom Kralja Milana ka Slaviji, zbog čega se saobraćaj u tim ulicama odvijao otežano.

Nekoliko mladića sa zastavama Srbije popela se na spomenik Knezu Mihailu odakle su skandirali "Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Srbija" i "Svi na Kosovo" i "Izdaja!", a takođe su pevali pesmu "Vidovdan".

Nakon polučasovnog skupa na Trgu uputili su se ka Slaviji noseći transparent "Od Svetog Save nam je zavet ostao da branimo naše Kosovo". Dok su prolazili pored zgrade Predstavništva Srbije vikali su "ostavka!".

Na Terazijama im se pridružila još jedna grupa koja je došla iz pravca Brankovog mosta i odatle su u koloni krenuli ulicom Kralja Milana ka Trgu Slavija. U njihovoj pratnji bilo je desetak policajaca i dva policijska kombi vozila.

Kako Tanjug prenosi neki od učesnika skupa nosili su majice "Obraza", a bilo je i pristalica "Naših" i "Srpskog sabora Zavetnici".

Ispred Skupštine grada Beograda i Predsedništva bilo je pojačano prisustvo policije. Organizatori skupa pozivali su građane da im se u nedelju 22. aprila u 14 sati pridruže na Trgu Republike u još masovnijem protestu protiv sporazuma i priznavanja Kosova.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić parifirao je tekst predloga sporazuma sa Prištinom, kojim su prihvaćeni svi zahtevi Srbije, a Brisel će o odgovoru Beograda biti obavešten u ponedeljak.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.