Stabilni i razvijeni odnosi Italije i Srbije

Izvor: RTS, 12.Jun.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilni i razvijeni odnosi Italije i Srbije

Ministri inostranih poslova Srbije i Italije Ivica Dačić i Enco Milanezi ocenili su da su politički odnosi dve zemlje stabilni i veoma razvijeni, i da postoji interes da se politički dijalog intenzivira kroz bilateralne posete na visokom nivou, kao i za pronalaženje zajedničkog interesa za jačanje regionalne saradnje, infrastrukturnog povezivanja, evropskih integracija i bezbednosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u susretu u Trstu, na marginama sastanka ministara spoljnih poslova Centralno-evropske inicijative (CEI), Dačić je podsetio da se ove godine obeležava jubilej – 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva dve zemlje.

On je zahvalio na kontinuiranoj i nedvosmislenoj podršci Italije, koja je i zagovornik proširenja EU, u procesu evrointegracija Srbije i regiona Zapadnog Balkana.
Dačić je ponovio interes Srbije za dalje unapređenje ekonomske saradnje sa Italijom, kao jednom od najrazvijenijih oblasti odnosa dve zemlje.
On je takođe informisao ministra Milanezija o aktuelnoj situaciju u regionu i dijalogu Beograda i Prištine, naglasivši da je Srbija posvečena dijalogu uprkos nerazumnim potezima Prištine. 
Ministar Milanezi je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralne saradnje sa Srbijom, koja se odvija bez otvorenih pitanja.
Pored redovne razmene mišljenja o temama od obostranog interesa, posebno je izdvojio oblast bilateralnih ekonomskih odnosa i preneo da italijanske kompanije nastavljaju da pokazuju interes za investiranje u Srbiji.
On je, takođe, prihvatio poziv ministra Dačića da u najskorije vreme poseti Srbiju.
Dačić i Milanezi su potvrdili nastavak političkog dijaloga, uz intenziviranje ekonomske saradnje u narednom periodu, dodaje se u saopštenju srpskog MSP-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.