Izvor: Vostok.rs, 27.Mar.2020, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija zatražila pomoć od Rusije u okviru Sporazuma o saradnji u vanrednim situacijama

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da zbog situacije izazvane koronavirusom zatraži pomoć od Rusije. Srbija je tražila konkretnu pomoć u okviru sporazuma o saradnji Srbije i Rusije u vanrednim situacijama. Zvaničan predlog je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obećao u telefonskom razgovoru njegovom srpskom kolegi Ivici Dačiću da će Rusija, kao i uvek, pomoći Srbiji u nabavci dodatne medicinske opreme koja bi bila neophodna u slučaju naglog porasta broja obolelih.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Srbija nabavlja medicinsku opremu iz Indije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2020

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zahvalio je Indiji na saradnji u postupku nabavke medicinske opreme i zamolio za pomoć oko izdavanja dozvola kako bi oprema kupljena u toj zemlji bila što pre transportovana u našu zemlju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova...U telefonskom razgovu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.