Srbija danas u najboljem položaju od 2008. kada je proglašena nezavisnost tzv. Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2020, 12:11

Srbija danas u najboljem položaju od 2008. kada je proglašena nezavisnost tzv. Kosova

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da očekuje pritiske u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i da to nije ništa novo.

Na pitanje da li je razgraničenje kompromis, Dačić je podsetio da o razgraničenju kao rešenju govori više godina unazad i da je prvi političar koji je o tome govorio, pa i u vreme Tadića i Jeremića.

"Niko nije imao hrabrosti da to podrži. Mislim da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi građani to podržali, jer taj predlog nije nešto što mi sada imamo, nego nešto za šta treba da se borimo. U našem Ustavu piše da je Kosovo deo Srbije, ali nemamo faktičku vlast, kod njih piše da je Kosovo nezavisno, a oni nemaju faktičku vlast tamo gde žive Srbi. Zato je potreban kompromis koji je najmanje štetan za srpski interes", rekao je Dačić na TV Prva.

On je podsetio da je 18 zemalja povuklo priznanje Kosova i da sada Albanci moraju da razgovaraju.

"Srbija je danas u boljoj poziciji, odnosno u najboljem položaju od kada je proglašena nezavisnost tzv. Kosova 2008.godine", rekao je Dačić.

On je istakao da je prešao 1,3 miliona kilometara i obišao 108 zemalja i ocenio kao gnusne laži informaciju da je Srbija prestala sa lobiranjem da zemlje povuku priznanje Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.