Šormaz: SPS promenio politiku prema Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šormaz: SPS promenio politiku prema Kosovu

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Dragan Šormaz zatražio je danas odgovor predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića na pitanje da li su socijalisti promenili politiku prema Kosovu i Metohiji i misiji Evropske unije (EU) u Pokrajini.

Šormaz je rekao da očekuje i Dačićev odgovor da li će se pridružiti grupi od 108 poslanika Srpske radikalne stranke, DSS i Nove Srbije koji su predložili rezoluciji o Kosovu i Metohiji, u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jasno piše da je Euleks neprihvatljiv za Srbiju.

Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milisav Petronijević, odgovarajući na Šormazovo pitanje, rekao je da je tačno da socijalisti potpisuju deklaraciju o pomirenju.

"Jeste, upravo se potpisuje sporazum o pomirenju zato što SPS ceni prošlost, ali neće da joj samo prošlost bude budućnost i neće da se više u Srbiji samo bijemo, cepamo, delimo", rekao je Petronijević.

"Hoćemo da se okupljamo i da nešto uradimo u budućnosti. Za to odgovaramo i odgovaraćemo građanima Srbije", dodao je on.

Petronijević je rekao da socijalisti nisu promenila stav prema Kosovu, ističući da je to pitanje od nacionalnog interesa i da će SPS tražiti način da se postigne konsenzus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pomirenje onih koji su se razdvojili na Osmoj sednici"

Izvor: Kurir, 18.Okt.2008

BEOGRAD, 18. oktobra (Tanjug) - Poslanik Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić ocenila je danas da potpisivanje Deklaracije o pomirenju između Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije „predstavlja ponovno pomirenje onih koji su se razdvojili na Osmoj sednici". „Dolazimo ponovo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.