Izvor: RTS, 02.Feb.2023, 13:12

Šole nakon razgovora s Dačićem: Podrška angažovanju Beograda u dijalogu s Prištinom

Savetnik državnog sekretara SAD Derek Šole podržao je, u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem u Vašingtonu, angažovanje Beograda u dijalogu s Prištinom i naporima da se promovišu veći mir i bezbednost u regionu.
Uz objavu zajedničke fotografije sa šefom srpske diplomatije, Šole je na Tviteru naveo da je nakon telefonskog razgovora koji su obavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i državni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SAD Entoni Blinken, u sredu uveče usledio i njegov razgovor sa Dačićem.

"Ponovo smo potvrdili dugogodišnje prijateljstvo između SAD i Srbije", rekao je Šole.
Kaže da je izrazio podršku angažovanju Beograda u dijalogu sa Prištinom i naporima da se promovišu veći mir i bezbednost u regionu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Vašington,   Twiter

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić na Molitvenom doručku u Vašingtonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvuje danas u Vašingtonu Molitvenom doručku koji se održava svakog prvog četvrtka u februaru, a učesnicima skupa tradicionalno se obraća predsednik SAD...Taj značajan događaj okuplja oko 3.500 zvanica, među kojima su članovi američkog Kongresa,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.