Skot: Zabrinutost zbog zapaljive retorke u parlamentu

Izvor: RTS, 13.Jun.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Zabrinutost zbog zapaljive retorke u parlamentu

Američki amasador Kajl Skot je u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem izrazio zabrinutost povodom, kako je navedeno, "u poslednje vreme, zapaljive političke retorike u parlamentu Srbije, koja prevazilazi diplomatske standarde".
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, on je izrazio uverenje da će se Vlada Srbije "oštro suprotstaviti i boriti protiv ove štetne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << retorike".
Ambasador je, takođe, naglasio da SAD podržavaju proces evropskih integracija Republike Srbije i pregovarački proces u Briselu i istakao očekivanje da će se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa nastaviti i u budućem periodu.
On je pohvalio, između ostalog, doprinos Srbije očuvanju regionalne stabilnosti, kao i konstruktivan odnos Beograda prema migrantskoj krizi.
Dačić je, kako se navodi, zahvalio američkom ambasadoru na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu.
On je izrazio zadovoljstvo razvojem bilateralnih političkih odnosa i dostignutim nivoom međusobnog poverenja, i naglasio spremnost Srbije da se taj pozitivan trend u odnosima nastavi.
Ministar Dačić je ambasadoru Skotu izrazio saučešće povodom užasnog terorističkog napada u Orlandu u kome su nevini ljudi izgubili živote, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skot brine: Šta to izgovaraju srpski poslanici?

Izvor: Mondo, 13.Jun.2016

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot preneo je šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću da je zabrinut zbog "zapaljive političke retorike u parlamentu Srbije, koja prevazilazi diplomatske standarde"...Foto: screenshot/youtube..Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Skot je izrazio uverenje...

Nastavak na Mondo...

Skot: Zaplajiva retorika iz parlamenta opasna

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2016

Američki ambasador Kajl Skot je u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem izrazio zabrinutost povodom, kako se navodi, "u poslednje vreme, zapaljive političke retorike u parlamentu Srbije, koja prevazilazi diplomatske standarde“...Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Skota brine „zapaljiva politička retorika“ u srpskom parlamentu

Izvor: Vostok.rs, 14.Jun.2016, 12:05

Američki ambasador Kajl Skot je u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem izrazio zabrinutost povodom, kako se navodi, „u poslednje vreme, zapaljive političke retorike u parlamentu Srbije, koja prevazilazi diplomatske standarde“.. . Kako se navodi u saopštenju Ministarstva...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.