Šef diplomatije Irana obećao pomoć u slučaju otete dece Slavice Burzanović

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef diplomatije Irana obećao pomoć u slučaju otete dece Slavice Burzanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, sastao se na marginama Samita Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu, sa svojim kolegom iz Irana Mohamadom Zarifom sa kojim je između ostalog razgovarao i o vraćanju otete dece Slavice Burzanović koja se nalaze u Iranu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako se navodi u saopštenju ministar Zarif je obećao da će se lično angažovati kako bi se ovaj slučaj uspešno okončao u najkraćem periodu. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Dačić i Zarif su tokom razgovora istakli tradicionalno prijateljske odnose dve države i dobru saradnju kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu. Oni su dogovorili dalje unapređenje saradnje kroz razmenu poseta na viskom nivou.

Dačić je zahvalio Iranu na poziciji u vezi sa pitanjem Kosova i posebno na podršci prilikom pokušaja učlanjenja Kosova u pojedine međunarodne organizacije.

Dačić u Bakuu sa predsednicima Azerbejdžana. Venecuele, Kube, Irana

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić susreo se na marginama 18. samita Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu s domaćinom Samita, predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom, kao i sa šefovima delegacija više zemalja sa kojima je razgovaraoo unapređenju bilateralnih odnosa i ulozi Pokreta nesvrstanih zemalja u savremenim međunarodnim odnosima.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić se sastao s predsednicima Venecuele Nikolasom Madurom, Irana Hasanom Rohanijem i Kube Migelom Diasom Kanelom, kao i s članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Među šefovima delegacija sa kojima je Dačić razgovarao su i potpredsednik Indije Venkai Naidu, premijerka Bangladeša Šejk Hasina, premijer Nepala Šarma Oli, predsednik predsedništva vrhovne skupštine Demokratske Narodne Republike Koreje Čoe Riong He, predsednik Parlamenta Belorusije Vladimir Andreičenko, ministar inostranih poslova Egipta Sameh Šukri, ministar inostranih poslova Palestine Rijad Al-Malik i ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu, navodi se u saopštenju.

Srbija u Pokretu nesvrstanih zemalja ima status posmatrača.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić na marginama Samita nesvrstanih: Zahvalnost Iranu oko pitanja statusa KiM

Izvor: Večernje novosti, 25.Okt.2019

Istaknuti i tradicionalno prijateljski odnosi dve države BAKU - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Zarif su razgovarali u Bakuu, na marginama Samita nesvrstanih. Tokom susreta su istaknuti i tradicionalno prijateljski odnosi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.