Sednica Saveta bezbednosti o Kosovu 26. maja

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Saveta bezbednosti o Kosovu 26. maja

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić primio je danas šef UNMIK-a Farida Zarifa u svetlu razmatranja redovnog tromesečnog Izveštaja o radu Misije UN na Kosovu na sednici SB UN 26. maja u Njujorku.

Na sastanku je obostrano ukazano na dobru saradnju između Srbije i Misije UN na KiM.

Dačić je podvukao ključni značaj delovanja UNMIK-a za Srbiju, budući da je okvir UN, zasnovan na rezoluciji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << SB UN 1244, garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na KiM.

Imajući u vidu ukupnu političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, te nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, podvučena je važnost angažovanja UNMIK-a po svim pitanjima od značaja za dosledno sprovođenje rezolucije SB UN 1244, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Obostrano je konstatovana važnost nesmanjenog prisustva UNMIK-a, s obzirom na poverenje koje srpsko i drugo nealbansko stanovništvo imaju u rad ove misije.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić: Ključni značaj delovanja Unmika za Srbiju

Izvor: RTS, 14.Maj.2015

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić primio je šefa Unmika Farida Zarifa u svetlu razmatranja redovnog tromesečnog Izveštaja o radu Misije UN na Kosovu na sednici Saveta bezbednosti 26. maja u Njujorku. . Na sastanku Dačića...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.