SVET MORA DA ČUJE ISTINU Oglasio se Dačić povodom sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu! Ove teme će biti u fokusu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 12:31

"SVET MORA DA ČUJE ISTINU" Oglasio se Dačić povodom sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu! Ove teme će biti u fokusu!

On je ocenio da Srbija ne bi mogla da traži od Rusije zakazivanje posebne sednice Saveta bezbednosti da je protiv te države uvela sankcije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije izvesno da li će Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija moći da donese neku odluku o Kosovu, jer je za tako nešto potrebna većina članica tog tela, ali da je održavanje sastanka legitimno pravo Srbije i da će ona da insistira na tome da se prikaže situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Kosovu.

- Potrebna nam je ta sednica da bi mogao da se čuje glas Srbije i da svet vidi pravo stanje i ono što se dešava na Kosovu, iako ne verujem da će biti donesene neke odluke tokom zasedanja - rekao je Dačić.

On je ocenio da Srbija ne bi mogla da traži od Rusije zakazivanje posebne sednice Saveta bezbednosti da je protiv te države uvela sankcije.

Ministar spoljnih poslova Srbije ocenio je kako je odluka Prištine da povuče 25 odsto policajaca sa severa Kosova pokušaj da se "zamažu oči, kao da se nešto popustilo".

- To su trikovi, kao kad stavite nogu u vrata i smatrate da ste ušli u prostoriju - rekao je Dačić.

On je naveo da u suštini nema deeskalacije i povlačenja gradonačelnika iz opština na severu.

- Nema deeskalacije, povlačenja gradonačelnika iz opština na severu i potpunog povlačenja specijalnih jedinica policije - rekao je Dačić na TV Pink.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.