SVET ĆE OSUDITI LAŽNU DRŽAVU: Dačić OŠTRO o BAHAĆENJU Prištine u UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVET ĆE OSUDITI LAŽNU DRŽAVU: Dačić OŠTRO o BAHAĆENJU Prištine u UN

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, uveren je da će većina članica SB UN večeras osuditi odluku Prištine o transformaciji KBS u tzv. Vojsku. 

Dačić je u emisiji RTS "Oko" rekao da će većina zemalja reći da odluka Prištine nje u skladu sa Rezolucijom 1244, ili da nije pravo vreme, ili da nije dobar način na koji je ta odluka doneta.

Ministar je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ocenio da je to veoma važno s obzirom na to da je SB UN najšire telo te međunarodne organizacije, koje je i donelo tu rezoluciju.

Veoma je dobro, rekao je, to što je sednica otvorena i što će ceo svet moći da čuje njen tok.

Jer, odlukom Prištine direktno je prerkšena Rezolucija 1244, koja predviđa zaustavljanje rata i uspostavljanje mira, zatim demilitarizaciju OVK, kao i da je Kfor jedina oružana snaga.

- Ovde sada raspravljaju oni koji poštuju tu rezoluciju i neke zapadne zemlje koje taj dokument ne poštuju - kazao je Dačić.

Podsetio je da u ovoj rezoluciji nema nijedne tačke koja predviđa da Priština ima pravo da formira oružane snage.

- To znači da su oni ne samo izašli iz okvira Rezolucije 1244, već i iz nekih dogovora koje smo imali sa Prištinom tokom dijaloga, a izlazi iz okvira tzv. Kosovskog ustava - rekao je Dačić.

Ministar je, međutim, ukazao da ne treba očekivati da će biti doneta neka konkretna odluka.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dačić: Priština ne želi nastavak dijaloga, želi SAD u dijalogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2018, 00:38

Ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, izjavio je večeras da ponašanje kosovskog premijera Ramuša Haradinaja danas u Briselu, ukazuje na to da Albanci ne žele nastavak dijaloga, niti žele kompromis...Ukazujući da je u Briselu danas održan sastanak Haradinaja sa predstavnica EU, koji je, kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.