SPS-PUPS-JS na izbore u istoj koaliciji

Izvor: Press, 28.Jan.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS-PUPS-JS na izbore u istoj koaliciji

Lider SPS Ivica Dačić je posle sednice Predsedništva stranke, koje je održano u nedelju 26. januara, rekao da ocekuje da će njegova stranka na izbore izaći sa istim koalicionim partnerima, kao i na prethondim izborima.
Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković rekao je danas Tanjugu da koalicija SPS-PUPS-JS, na čelu sa Dačićem, očekuje veoma dobre rezultate na vanrednim parlamentarnim izborima, a ocenio je i da neće biti prljave kampanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
"Neki će možda da se iznenade time koliko ćemo glasova osvojiti, ali ako kažemo da je predsdsednik vlade, odnosno šef naše koalicije, za dve godine bio 30 puta u Briselu, gde se odlučuje o sudbini građana Srbije, toliko puta nisu bili svi predsednici vlada u poslednjih 20 godina, ako je bio šest puta u Americi, a toliko nisu bili svi predsednici vlada od 2000. godine, onda iznenađenja nema", rekao je Marković.
Poslanik i funkcioner PUPS-a Momo Čolaković najavio je da će u narednih desetak dana biti održan sastanak lidera Koalicije SPS-PUPS-JS o ponovnom zajedničkom izlasku na vanredne parlamentarne izbore 16. marta.
"Očekujem da će lideri Jovan Krkobabić, Ivica Dacicć i Dragan Marković razgovarati u narednih 10-ak dana, da će se sve okolnosti razjasniti i da će se postići dogovor o izlasku na izbore u koaliciji koja je i do sada postojala", rekao je Čolaković Tanjugu.
On je dodao da ne isključuje mogućnost da ta koalicija ostane i posle izbora.
Čolaković je dodao da je Koalicija SPS-PUPS-JS funkcionisala dobro, sa puno razumevanja u zajedničkih aktivnosti, da su sve tri stranke imale slične programe i da zato on lično smatra da će zajedno izaći na parlamentarne izbore 16. marta.
On je takođe istakao da nije bilo razgovora o eventualnoj predizbornoj koaliciji sa SNS i da će, ukoliko bude inicijativa naprednjaka, predsednik Krkobabić o tome obavestiti stranačke organe.
"O tome ćemo u tom slučaju razgovarati i to nama godi, jer je to najjača politička partija. Ukoliko bude takvih razgovora predsednik će o tome obavetiti stranačke organa i o tome ćemo razgovarati", rekao je Čolaković.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Jagodina

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS-PUPS-JS na izbore u koaliciji

Izvor: Večernje novosti, 28.Jan.2014

BEOGRAD - Lideri i predstavnici stranaka koalicije SPS-PUPS-JS najavili su da će na vanredne parlamentarne izbore 16. marta izaći u istoj koaliciji.Lider SPS Ivica Dačić je posle sednice Predsedništva stranke, koje je održano u nedelju 26. januara, rekao da očekuje da će njegova stranka na...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.