Zbog kontrole izbora, Agencija zapošljava 160 lica

Izvor: Studio B, 29.Jan.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog kontrole izbora, Agencija zapošljava 160 lica

Administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio je danas Agenciji za borbu protiv korupcije dodatno zapošljavanje oko 160 ljudi, koji će raditi na praćenju izbora - njihovoj kontroli i troškovima kampanje.

Odbor je Agenciji odobrio da radi kontrole troškova izborne kampanje za vanredne parlamentarlne izbore, čiji raspisivanje se očekuje danas, angažuje 110 terenskih posmatrača i to privremeno na dva meseca.

Odbor je takođe odborio privremeno angažovanje za >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << monitoring izborne kampanje za izbore za Skupštinu grada Beograda i opštinu Negotin, koji su raspisani 17. januara, 44 terenska posmatrača i šest koordinatora.

U obraloženju Agencije je navedeno da su im rešenjem vlade od 24. januara iz budžetske rezerve odobrena sredstva od 16,2 miliona dinara za kontrolu troškova kampanje.

Agenciji je odobreno da zaposli još 14 lica tokom 2014. godine zbog povećanog obima posla, za kontrolu finasiranja političkih subjekata i registar imovine funkcionera, većih ovlašćenja u borbi protiv korupcije predviđenih Naconalno strategijom za borbu protiv korpcije...

Administrativni odbor je odobrio i Povereniku za zaštitu ravnopravnosti angažovanje za 29 lica zbog povećanog obima posla.

Izmenama Zakona o budžetskom sistemu koje su usvojene 2013. godine zabranjeno je zapošljavanje u javnom sektoru do decembra 2015. godine, a od toga su izuzeta nezavisna regulatorna tela, s tim što njihov zahtev za zapošljavaje mora da potvrdi Administrativni odbor parlameta.

Odbor je odbrio poslaniku JS Petru Petroviću da može da obavlja još jednu javnu funkciju - predsednika Nadzornog odbora preuzeća "Infostan", na koju ga je menovao Privremeni organ Beograda 23. januara.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agencija zapošljava 160 ljudi zbog izbora

Izvor: RTS, 29.Jan.2014

Kako bi pratili izbore Agencija za borbu protiv korupcije na osnovu odobrenja Administrativnog odbora Skupštine zaposliće oko 160 ljudi. Zaposleni će kontrolisati izbore i troškove kampanje...Administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio je Agenciji za borbu protiv korupcije dodatno zapošljavanje...

Nastavak na RTS...

Spremno 150 posmatrača da motri na stranke

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2014

PREDIZBORNA kampanja biće detaljno praćena, a mi ćemo, preko mreže saradnika na terenu, prikupljati podatke o svim aktivnostima i troškovima stranaka. Pratićemo izborni materijal, javne događaje, oglašavanje, kaže za „Novosti“ Tatjana Babić, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.