SNS optužuje Dačića, MUP okrivljuje direktorku pošte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2010, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS optužuje Dačića, MUP okrivljuje direktorku pošte

BEOGRAD -

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić danas je zbog "izborne prevare u Boru" Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo kriviče prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i direktora PTT "Srbija" Gorana Ćirića, saopštio je zamenik šefa naprednjaka Aleksandar Vučić.

On je novinarima na stranačkoj konferenciji rekao da je protiv Dačića podneta prijava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog zloupotrebe službenog položaja, a u sticaju sa krivičnim delima prevara i pomaganja u krivičnom delu davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem.

Protiv Ćirića, naveo je on, prijava je podneta zbog izvršenja krivičnog dela prevare, u sticaju sa krivičnim delom zloupotrebe službenog položaja i davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem.

"SNS neće biti zadovoljan i nikada neće prihvatiti režimsko prikrivanje istine o onom što se dogodilo u Boru", kazao je Vučić i odgovarajući na pitanja novinara rekao da ima izvesna saznanja ko bi mogao biti nalogodavac, ali da je to posao za državne organe.

On je naglasio da SNS zanima ko su nalogodavci i da će, ukoliko do 29. juna, od nadležnih državnih organa ne dobiju informaciju o tome, krenuti u "drugačije akcije".

"Nećemo se zadovoljiti podnošenjem krivičnih prijava protiv onih koji su bili primorani da učine prevaru", rekao je Vučić.

Vučić je ranije, na konferenciji za novinare, pokazao pismo sa navodnim logom SNS, u kojem se od glasača zahteva da, zbog troškova u kampanji, uplate 1.860 dinara na uplatnicu, s potpisom lidera te stranke Nikolića i adresom stranke u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu i izmišljenim brojem žiro-računa.

Ministar unutrašnjih poslova Dačić izjavio je ranije danas da će u toku dana biti podnete krivične prijave protiv direktorke pošte u Boru i još dva saizvršioca zbog zloupotrebe službenog položaja uoči vanrednih lokalnih izbora u toj opštini, održanih 20. juna.

Dačić je rekao da je policija, u saradnji sa PTT "Srbije", prikupila sve podatke i da je nakon toga tužilac to delo okvalifikovao kao zloupotrebu službenog položaja, zbog čega će biti podnete krivične prijave.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS podneo krivične prijave protiv Dačića i Ćirića

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2010

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić danas je zbog "izborne prevare u Boru" Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo kriviče prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i direktora PTT "Srbija" Gorana Ćirića, saopštio je zamenik šefa naprednjaka Aleksandar Vučić...On...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dačić: Policija neće biti deo političkih borbi

Izvor: Blic, 26.Jun.2010, 01:05

Srpska napredna stranka podnela je juče Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal krivične prijave protiv ministra policije Ivice Dačića i direktora PTT Srbije Gorana Ćirića zbog izborne prevare u Boru. Dačić kaže za „Blic“ da ni on, ni MUP ni SPS nemaju veze sa tim i da je MUP podneo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.