SB UN danas o Kosovu

Izvor: Mondo, 10.Jun.2019, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN danas o Kosovu

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavljaće Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Foto: Guliver Getty Images/Chris McGrath

Na sednici će biti razmatran Izveštaj generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a za period od 16. januara do 15. maja ove godine.

Ministar Dačić će u izlaganju ukazati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na potrebu kontinuiranog razmatranja pitanja KiM na Savetu bezbednosti UN i neophodnost da UNMIK ostane angažovan na doslednom sprovođenju zadatih ciljeva, u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, posebno imajući u vidu porast tenzija i nestabilnu bezbednosnu situaciju u Pokrajini, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Poslednji upad kosovskih specijalnih jedinica na sever KiM, uključujući i hapšenje i napad na osoblje Misije UN, biće tema u fokusu zasedanja, a ministar Dačić će se, pored toga, osvrnuti i na niz provokativnih akcija Prištine, kojima se pored nepoštovanja dogovorenog iz Briselskog dijaloga, najdrastičnije krši Rezolucija SB UN 1244, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.