REKONSTRUKCIJA VLADE Dačić opet iznervirao Vučića

Izvor: Blic, 27.Dec.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKONSTRUKCIJA VLADE Dačić opet iznervirao Vučića

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić opasno je juče iznervirao SNS izjavom da će Vlada biti rekonstruisana „zato što to tako Vučić voli“.

- Mislim da on (premijer Aleksandar Vučić) ne zna u ovom trenutku ko će biti promenjen - dodao je Dačić i čak najavio da će do rekonstrukcije doći do kraja januara.

Usledila je oštra reakcija potpredsednice Vlade i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNS Zorane Mihajlović. Ona je, prema saznanjima „Blica“, zapravo govorila u ime cele stranke.

- O rekonstrukciji Vlade apsolutno nije bilo reči, a ako se o tome uopšte bude govorilo, to će biti samo iz jednog razloga - da bi Vlada bude efikasnija. Do rekonstrukcije ne dolazi zato što Aleksandar Vučić to voli ili ne voli, već zato što se želi dobiti efikasnija i vrednija vlada - poručila je Mihajlovićeva.

Vujović i Sertić ostaju

Aleksandar Vučić juče je negirao spekulacije medija da će ministri finansija i privrede Dušan Vujović i Željko Sertić biti smenjeni u okviru rekonstrukcije. Vučić je poručio da je Vujović jedan od njegovih najbližih saradnika, čijim je radom najzadovoljniji jer je „pokazao pun reformski kapacitet“.

Kako je dodala, sve ovo bi Dačić trebalo dobro da zna, budući da je bio premijer.

- Pretpostavljam da Dačić ne bi voleo, s pozicije na kojoj se sada nalazi, da dođe do bilo kakve promene. Svakako je dobro da Vučić vidi šta mu Dačić stvarno misli - kaže Zorana Mihajlović za “Blic”.

Đorđe Vukadinović, urednik “Nove srpske političke misli”, smatra da izjava Ivice Dačića nije skandalozna, ali da bi mogla skupo da ga košta.

- Mislim da mu se omakla u želji da bude malo duhovit, u kontekstu jutarnjeg TV gde je gostovao. Siguran sam da se već pokajao zbog izjave, tim pre što je mogao očekivati da će uslediti reakcija kakva je i stigla od Zorane Mihajlović. Više je to bilo sitno peckanje, kakvo Vučić na njegov račun radi vrlo često, ali sve to dobro pokazuje kakav je stvarni odnos među partnerima i koliko tu ima “ljubavi” - konstatuje Vukadinović za naš list.

Sagovornik „Blica“ ocenjuje da reakcija Zorane Mihajlović pokazuje da će SNS iskoristiti priliku za novi i možda dosad najozbiljniji napad na Dačića i SPS, „koji se uvrštava u sam vrh kandidata za rekonstrukciju“.

Borislav Stefanović iz DS smatra da Dačićeva izjava znači da „i do njega stižu glasovi o mogućnosti da bude zamenjen u Vladi”.

Marko Đurišić iz Tadićeve SDS smatra da Dačić „ništa novo nije rekao, već samo konstatovao činjenično stanje po kojem rekonstrukcije jedino tako i može biti“.

U opoziciji se slažu da je rekonstrukcija čisto zamajavanje građana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.