Pusićeva: Odgovaraćete zbog Draže; Dačić: Šta ćemo s vašim ustašama?

Izvor: Kurir, 18.Maj.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusićeva: Odgovaraćete zbog Draže; Dačić: Šta ćemo s vašim ustašama?

Premijer Vučić i vicepremijer razgovaraće danas na radnom doručku sa šefovima diplomatija EU. Hrvatska ministarka najavljuje da će biti burno zbog Čiče

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić i vicepremijer Ivica Dačić boraviće danas u Briselu na sastanku“Prijatelji Srbije“, gde će imati radni doručak sa šefovima diplomatija članica EU, a kako je pripretila šefica diplomatije Hrvatske Vesna Pusić, naš državni vrh moraće da odgovara i na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pitanja o rehabilitaciji Draže Mihailovića. Dačić uzvraća za Kurir da bi, u tom slučaju, moglo da se porazgovara i o „ustašama u Blajburgu“.

- A mogla bi onda i to da bude tema - rekao je Dačić u svom stilu.

On je tu očigledno aludirao na skandaloznu odluku hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je, kako pišu tamošnji mediji, podržala ustašku proslavu.

Pusićeva je, podsetimo, rekla da će sigurno biti reči i o rehabilitaciji Dragoljuba Mihailovića.

- To je tema s kojom će Srbija morati da se nosi - rekla je ona.

Dragomir Anđelković

NISU HRVATI TOLIKO JAKI

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da Hrvati nisu toliko moćni da bi mogli da nametnu svoju temu u Briselu.

- Oni koriste svaku priliku za provokaciju, ali teško da će im to uspeti. Nije Hrvatska toliko jaka, a i taj radni doručak biće u potpuno drugačijem tonu - rekao je Anđelković.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.