Predati stanovi izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske u Veterniku

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jun.2020, 15:06

Predati stanovi izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske u Veterniku

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je danas u Veterniku predaji stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa prebivalištem u Novom Sadu.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Dačić je rekao da Vlada Srbije posvećeno radi na opštem boljitku zemlje i da nastavlja predani angažman na daljoj realizaciji Regionalnog stambenog programa.

Stanovi u Veterniku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << deo su Potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa, a u okviru ovog potprojekta planirano je useljenje ukupno 1.847 stambenih jedinica.

Dačić, koji je predsednik Кomisije za koordinaciju procesa stalne integracije izbeglica Vlade Srbije, izrazio je zadovoljstvo što se danas dodeljuju stanovi sunarodnicima koji su izbegli sa prostora bivše Jugoslavije, usled tragičnih ratnih dešavanja 1990-ih.

"Stanove koje ćemo danas dodeliti deo su Potprojekta 5, čija vrednost iznosi 52 miliona evra, od kojih je 38 miliona iz donacije Regionalnog stambenog programa, a nešto više od 13 miliona evra je nacionalna kontribucija", rekao je ministar.

On je zahvalio gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću na obezbeđivanju zemljišta i prateće infrastrukture za izgradnju stanova.

U saopštenju je navedeno da je Dačić među prisutnima pozdravio i goste bez čije pomoći ovog projekta ne bi bilo - šefa Misije OEBS u Srbiji Andreu Oricija i predstavnika Delegacije Evropske unije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.