Izvor: RTS, 27.Jan.2021, 18:19

Polemika Stefanovića i Dačića o Tanji Fajon

Borko Stefanović istakao da se ućutkuju oni koji govore da su vlasti u Srbiji izgubile evropski put. Njegova izjava usledila je posle navoda Tanje Fajon da je Ivica Dačić tražio da ona ne posreduje u međustranačkom dijalogu. Dačić kaže da bi Tanja Fajon mogla da bude "posrednik u svađama u opoziciji".
Potpredsednik SSP Borko Stefanović reagovao je, povodom izjave evroposlanice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanje Fajon da je Ivica Dačić tražio njeno izuzeće iz posredovanja u međustranačkom dijalogu, tvrdnjom da takav zahtev predstavlja nastavak "prakse ućutkivanja" onih koji govore da su vlasti u Srbiji napustile evropski put.
Stefanović je u pisanoj izjavi kritikovao i optužbe da bilo ko u EU radi za interese opozicije, uz poruku da "neće Dačić i Aleksandar Vučić određivati ko će predstavljati EU u dijalogu".
On je naveo i da je Dačić, "u pauzama biranja evroposlanika", uspeo da uništi svoju partiju i dovede je na manje od polovine glasova koje su dobili 2012. godine, te da nema uslova koji od njega mogu napraviti pobednika, parafrazirajući Dačićevu izjavu da "nema izbornih uslova koji od gubitnika mogu da naprave pobednika".
Na tu izjavu reagovao je Ivica Dačić. 
"Pošto primećujem veliku nervozu kod Borka Stefanovića kako se neko usudio da kaže neku lošu reč o Tanji Fajon, iako dijalog još nije ni nastavljen, možda bi Tanja Fajon u međuvremenu mogla da bude posrednik u svađama u opoziciji, koji ne vole očima da se gledaju", naveo je Dačić u pisanoj izjavi.
Dačić je ocenio kao "tragikomično da Stefanović njega optužuje da je upropastio SPS, kada su on i Đilas, Tadić, Jeremić, Živkovic, Lutovac i ostali, uništili kamen na kamenu Demokratske stranke, nekad vodeće u Srbiji".
"Kada je jedini put Borko Stefanović nastupio na parlamentarnim izborima 2016. godine, sa svojim imenom i prezimenom osvojio je celih 0,94 odsto, tek toliko da se zna", naveo je Dačić.
On je dodao da će o nastavku dijaloga tek razgovarati sa Dejvidom Makalisterom, najverovatnije sledeće nedelje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Fajon može da bude posrednik u svađama u opoziciji

Izvor: B92, 27.Jan.2021

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je da bi "možda Tanja Fajon mogla da bude posrednik u svađama u opoziciji"...On je tako odgovorio na kritike koje mu je uputio potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović da je zahtev za izuzeće tanje Fajon kao posrednika u međustranačkom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.