Izvor: Radio 021, 07.Maj.2021, 15:43

Pokrenuta procedura za promenu Ustava, sednica parlamenta 7. juna

Predsednik parlamenta Ivica Dačić najavio je da će zakazati posebni sednicu posvećenu predlogu za promenu Ustava najverovatnije za 7. jun.

Skupština Srbije, jučerašnjom odlukom Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo koji je procenio da je predlog Vlade Srbije za promenu Ustava u skladu sa Ustavom i zakonom, pokrenula je proceduru za promenu Ustava.

Dačić je kazao da će se Narodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << skupština izjasniti o tom predlogu i ako ga prihvati onda odbor za Ustavna pitanja ima zadatak da predloži konkretan oblik promene Ustava, odnosno amandmane.

On je objasnio da, nakon toga, Skupština Srbije ponovo to usvaja i u roku od 60 dana mora da bude održan referendum. Kako je objasnio, potrebno je da glasa većina izašlih.

"To je plan za nekoliko narednih meseci i u tom smislu Narodna skupština je juče praktično započela aktivnosti na promeni Ustava", rekao je Dačić novinarima u parlamentu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.