Pokrenuta procedura za promenu Ustava; sednica 7.juna

Izvor: B92, 07.Maj.2021, 14:26

Pokrenuta procedura za promenu Ustava; sednica 7.juna

Predsednik parlamenta Ivica Dačić najavio je da će zakazati posebni sednicu posvećenu predlogu za promenu Ustava najverovatnije za 7.jun.

Skupština Srbije, jučerašnjom odlukom Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo koji je procenio da je predlog Vlade Srbije za promenu Ustava u skladu sa Ustavom i zakonom, pokrenuta je procedura za promenu Ustava.

Dačić je kazao da će se Narodna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skupština izjasniti o tom predlogu i ako ga skupština prihvati onda odbor za Ustavna pitanja ima zadatak da predloži konkretan oblik promene Ustava, odnosno amandmane.

On je objasnio da nakon toga, Skupština Srbije, ponovo to usvaja i o toku od 60 dana mora da bude održan referendum.

Kako je objasnio, Ustavom je potrebno da glasa većina od izašlih.

“To je plan za nekoliko narednih meseci i u tom smislu, Narodna skupstina je juče praktično započela aktivnosti na promeni Ustava”, rekao je Dačić novinarima u parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pokrenuta procedura za promenu Ustava, sednica parlamenta 7. juna

Izvor: RTS, 07.Maj.2021

Skupština Srbije, jučerašnjom odlukom Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo koji je procenio da je predlog Vlade Srbije za promenu Ustava u skladu sa Ustavom i zakonom, pokrenuta je procedura za promenu Ustava, a predsednik parlamenta Ivica Dačić najavio je da će zakazati posebni sednicu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.