Počeo sastanak Dačić/Vučić - Ešton - Tači

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2014, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo sastanak Dačić/Vučić - Ešton - Tači

Zajednički sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton sa premijerima Srbije i Kosova počeo je večeras oko 19.45 u Briselu. Maja Kocijančič, portparolka Ketrin Ešton, saopštila je da su na sastanku predsednik i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vučić i kosovski premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Hašim Tači. .

Ivica Dačić, Ketrin Ešton i Hašim Tači (Foto: Arhiva)

 

 

Kako je ranije saopšteno, teme sastanka biće otvorena pitanja u primeni dogovora postignutih sporazumom Beograd-Priština i nastavak dijaloga o mogućim drugim temama. Dačić je ranije najavio da će se razgovarati i o telekomunikacijama, energetici, zaštiti srpske kulturne baštine i SPC, kao i o imovini i drugim temama.

 

Tači je uoči današnje runde i razgovora sa srpski premijerom Ivicom Dačićem istakao da veruje da će rešavanje tekućih pitanja biti lakše pošto su održani izbori za četiri opštine na severu Kosova i izabrano rukovodstvo u tri od njih. Kosovski premijer je dodao da će 23. febrara biti ponovljeni izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice.

 

Na pitanje da li smatra da će u samom dijalogu doći do promena imajući u vidu da je Srbija počela pregovore o članstvu sa EU, Tači je odgovorio da se nada da će biti povoljnih promena i da će se doći bliže onom času kad će Srbija priznati nezavisnost Kosova. Kako je rekao, "Kosovo će u tom kontektsu takođe napredovati u evropskim integracijamam, isto kao i Srbija i ceo region".

 

"Nadam se da će u kratkom roku obe zemlje biti članice EU", kazao je Tači. Dijalog je kasnio skoro sat vremena jer je Ketrin Ešton imala neodložne obaveze, a sam radni deo i trojni razgovori će početi nešto posle 20 časova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić, Vučić i Tači kod Eštonove

Izvor: Akter, 27.Jan.2014

Zajednički sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton sa premijerima Srbije i Kosova počeo je večeras oko 19.45 u Briselu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.