Počela sednica SB UN o situaciji na Kosovu

Izvor: B92, 16.Nov.2016, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica SB UN o situaciji na Kosovu

U SB UN je počela sednica na kojoj se razmatra najnoviji izveštaj generalnog sekretara UN o Kosovu, a stavove Srbije zastupa šef diplomatije Ivica Dačić.

Dačić će se osvrnuti na Izveštaj generalnog sekretara o radu UNMIK-a od 15. jula do 16. oktobra 2016. godine, izneće ocenu Srbije o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i ukazati na ključni značaj delovanja UNMIK-a za našu zemlju, saopštilo je ranije Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ban >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u izveštaju pozvao kosovske vlasti da se uzdrže od preduzimanja bilo kakvih koraka ili odluka koji bi mogle da ometu napredak u dijalogu Beograda i Prištine.

Generalni sekretar ocenjuje da je u pomenutom periodu u središtu političkih tenzija bio spor u vezi demarkacije sa Crnom Gorom i usvajanje novog zakona o rudno-industrijskom kompleksu "Trepča".

Na sednici će se obratiti Banov specijalni izaslanik i šefa Unmika Zahira Tanina i a u ime prištinskih vlasti govoriće kosovska ambasadorka u Vašingtonu Vljora Čitaku.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Jednostranim delovanjem Prištine može se ugroziti krhka bezbednost na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2016

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku da je Srbija iskreno opredeljena za mir, dijalog, pomirenje i regionalnu stabilnost, ali da se jednostranim delovanjem privremenih institucija u Prištini može ozbiljno ugroziti krhka bezbednosna situacija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.