Pobeda! Slavičina deca koju je oteo otac Turčin vraćaju se danas majci u Srbiju

Izvor: Večernje novosti, 29.Okt.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda! Slavičina deca koju je oteo otac Turčin vraćaju se danas majci u Srbiju

Na osnovu dogovora ministra Ivice Dačića i ministra inostranih poslova Irana Mohamada Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović Oteta deca Slavice Burmazović danas će se vratiti u Srbiju, saopštilo je jutros Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ivice Dačića i ministra inostranih poslova Irana Mohamada Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović, koja će ih dočekati u 10:40 časova na aerodromu "Nikola Tesla".Deca se vraćaju u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova, a dovešće ih ambasador Srbije u Iranu Dragan Todorović.Pročitajte još: AGONIJI MAJKE SE NAZIRE KRAJ: I iranski ministar pomaže Slavici da vrati otetu decu!Ministar Dačić je 24. oktobra u Bakuu o tom slučaju razgovarao sa kolegom iz Irana Mohamadom Zarifom koji je tada obećao da će se lično angažovati da se vrate oteta deca Slavice Burmazović koja se nalaze u Iranu.Bivši suprug Slavice Burmazović odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je otac, uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i otišao u Iran.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slavica konačno zagrlila svoju decu: Prizor sa aerodroma ugrejaće vam srce (FOTO + VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 29.Okt.2019

Kako se sada osećam ne mogu da opišem. Danas je prvi dan našeg budućeg života - rekla je za „Novosti“ Slavica Burmazović JEDNIM zagrljajem obuhvatila je snažno svoje troje dece. Grlila ih je čvrsto, kako to samo majka ume. Ljubila ih, milovala, plakala. Sabrale su se...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.