Vučiću i Dačiću prete ubistvom

Izvor: RTS, 20.Apr.2013, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučiću i Dačiću prete ubistvom

Premijeru i prvom potpredsedniku vlade Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću na mobilne telefone stigle preteće poruke. Vučić dobio poruke u kojima se njemu i njegovoj porodici preti smrću.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić dobio je preteće SMS poruke u kojima mu se njemu i njegovoj porodici preti smrću. Pretnje sličnje sadržine stigle su i na adresu premijera Ivice Dačića. SNS osuđuje pretnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Vicepremijer Aleksandar Vučić poručio je da nije tačno da je predlogom sporazuma u Briselu priznata nezavisnost Kosova i Metohije i naveo da mu "svakog sekunda stižu preteće poruke".

"Svakog sekunda mi stižu poruke da će me ubiti", rekao je Vučić članovima SNS-a u Kruševcu. On je istakao da se pregovarački tim borio u Briselu i dao sve od sebe da zaštiti svoj narod.

"Lažu oni koji govore da je Kosovo priznato, nigde to u sporazumu nećete moći da vidite", rekao je Vučić.

Prenosimo neke od ranijih pretećih poruka.

 "P..., izdao si Kosmet. Bićeš ubijen, kao Zoran iz DS-a".

Sa istog broja stigle su i poruke: "Bićeš ubijen uskoro". "I shvati nešto, znam da ti i drugi pišu, ali ja to ozbiljno mislim... Izdajniče, za tebe je metak. Da ne živiš više".

Stigle su i poruke sledeće sadržine: "Samo da ti kažem, sprema se rušenje Vlade! Bolje beži, imamo snajper".

"Proklet bio g... Dabogda te šiptari zaklali i rod i porod ti zatrli", jedna je od poruka koju je primio vicepremijer.

Pretnje i Dačiću

U pretećim porukama koje je na mobilni telefon dobio premijer, u koje je Tanjug imao uvid, navodi se između ostalog: "Dabogda ti se crn barjak nad kućom viorio!",

Zatim slede poruke: "Stići će te Božja kazna", "Dačiću, premijeru...sećaš li se Ćuruvije?" i "Dačiću nakon ovoga ti si politički mrtav...a ko zna, možda još bude šta i drugo...đeca nisu kriva, nije dobro da ih stigne kletva, a hoće".

Radikali su, inače, danas delili letke sa brojevima mobilnih telefona premijera i vicepremijera, a Vučiću je i Nemanja Šarović sa ličnog telefona poslao više pretećih poruka. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova konsultovalo je Tužilaštvo u vezi sa lecima sa brojevima mobilnih telefona Ivice Dačića i Aleksandra Vučića koje su danas delili radikali. 

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, policija će postupiti u skladu sa stavom Tužilaštva.

Aktivisti SRS-a lecima pozivaju građane da na telefone Dačića i Vučića šalju SMS-ove i na taj način izraze nezadovoljstvo predlogom teksta briselskog sporazuma.

Leci sa brojevima telefona Dačića i Vučića deljeni su u Beogradu, Smederevu, Kikindi, Novom Sadu, Leskovcu, Požarevcu, Kosovskoj Mitrovici i drugim gradovima u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nezadovoljni građani: Dačiću da li mirno spavaš?

Izvor: Press, 21.Apr.2013, 11:36

Na samom početku sportske manifestacije, grupa građana skandirala je "Izdaja, izdaja" i "Ne damo Kosovo", a na završetku Trke zadovoljstva grupa učesnika protrčala je kroz cilj sa transparentom na kojem je pisalo  "Ne damo Kosovo".. Potom je, tokom šetnje posle starta maratona, jedan građanin...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.