Patrijarh i Dačić o zahtevu Kosova za prijem u Unesko

Izvor: Vostok.rs, 14.Avg.2015, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh i Dačić o zahtevu Kosova za prijem u Unesko

14.08.2015. -

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej razgovarao je sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, o aktivnostima u vezi sa zahtevom Kosova za ulazak u Unesko.

Na sastanku je istaknuta spremnost za punu saradnju i razmotreni konkretni modaliteti ostvarivanja koordinacije napora kako bi se zaštitili interesi Srbije i SPC u južnoj srpskoj pokrajini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Sastanku su, kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova i Srpske pravoslavne crkve, prisustvovali i ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković, načelnica odeljenja za Ujedinjene nacije pri MSP Danijela Čubrilo, generalni sekretar ministarstva Veljko Odalović.

Takođe, sastanku su prisustvovali članovi Svetog arhijerejskog sinoda mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop bački Irinej.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.