Patrijarh Irinej i Dačić o zahtevu Kosova za prijem u Unesko

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej i Dačić o zahtevu Kosova za prijem u Unesko

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej primio je danas prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića sa kojim je razgovarao o aktivnostima u vezi sa pretenzijama za ulazak Kosova u Unesko.

Na sastanku je istaknuta spremnost za punu saradnju i razmotreni konkretni modaliteti ostvarivanja koordinacije napora kako bi se zaštitili interesi Srbije i SPC u južnoj srpskoj pokrajini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Sastanku su, kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova i Srpske pravoslavne crkve, prisustvovali i ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković, načelnica odeljenja za Ujedinjene načije pri MSP Danijela Čubrilo, generalni sekretar ministarstva Veljko Odalović.

Takođe, sastanku su prisustvovali članovi Svetog arhijerejskog sinoda mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop bački Irinej.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Patrijarh i Dačić o zahtevu Kosova za prijem u Unesko

Izvor: RTS, 13.Avg.2015

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej rezgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem o aktivnostima u vezi sa pretenzijama za ulazak Kosova u Unesko. . Na sastanku je istaknuta spremnost za punu saradnju i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.