Papua Nova Gvineja povukla priznanje Kosova!

Izvor: Mondo, 05.Jul.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papua Nova Gvineja povukla priznanje Kosova!

Kao i što su mediji nagađali, Papua Nova Gvineja je povukla priznanje Kosova. To je danas potvrdio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Foto: Chris Hondros/Getty Images/Guliver

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pokazao je danas zvaničnu notu Papue Nove Gvineje - šeste zemlje koja je povukla priznanje Kosova.

Dačić je na konferenciji za novinare, povodom godinu dana rada Vlade, rekao da šest zemalja koje su povukle priznanje Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << imaju ukupnu površinu 800.000 kilometara kvadratnih što je deset puta više od Srbije i 25 miliona stanovnika.

"Veoma često se sa nipodaštavanjem odnosimo prema tim zemljama, govorimo da su one male i nebitne. Kako su bile bitne kad su priznale Kosovo, a sad kad ga povlače nisu bitne...ovo je veliki uspeh za našu državu", rekao je Dačić.

"Takozvano Kosovo će moći samo da sanja..."

On je istakao da će Srbija nastaviti sa tim radom bez obzira sa kolikim pritiscima se suočavamo.

"Ne borimo se mi protiv Prištine, znate i vi protiv koga se borimo, njihovih mentora i zaštitnika koji čim mi dobijamo ovakve note, sad očekujem da će da otputuju na Papuu da vide da li su stvarno povukli. Mi zato šaljemo ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića u ponedeljak u Liberiju jer moramo da se borimo na sve strane", rekao je Dačić.

Dačić je pre nekoliko dana rekao da je još jedna zemlja povukla priznanje Kosova, ali je bio tajnovit i nije želeo dok ne dobije zvaničnu notu da kaže ime te zemlje.

Mediji su odmah krenuli u nagađanje koja je to zemlja koja nije sa afričkog kontinenta, šesta po redu je priznala nezavisnost takozvane države Kosovo, a pet puta je veća od Srbije.

"Još jedna zemlja povukla priznanje Kosova"

Zaključak je bio tačan - Papua Nova Gvineja!
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvanična nota: Papua Nova Gvineja povukla priznanje Kosova

Izvor: B92, 05.Jul.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pokazao je zvaničnu notu Papue Nove Gvineje - šeste zemlje koja je povukla priznanje Kosova...Dačić je na konferenciji za novinare, povodom godinu dana rada Vlade, rekao da šest zemalja koje su povukle priznanje Kosova imaju ukupnu površinu 800.000 kilometara...

Nastavak na B92...

Papua Nova Gvineja šesta zemlja koja je povukla priznanje Kosova

Izvor: Vostok.rs, 05.Jul.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pokazao je na konferenciji za štampu u Subotici, povodom godinu dana rada Vlade, zvaničnu notu Papua Nove Gvineje.. . Istakao je da šest zemalja koje su povukle priznanje Kosova imaju ukupnu površinu 800.000 kilometara kvadratnih, što je deset puta više...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.