PODNEĆU SKUPŠTINI IZVEŠTAJ O KOSOVU I METOHIJI Predsednik Vučić će se javno obratiti poslanicima o najvažnijem pitanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2021, 13:58

"PODNEĆU SKUPŠTINI IZVEŠTAJ O KOSOVU I METOHIJI" Predsednik Vučić će se javno obratiti poslanicima o najvažnijem pitanju

Izveštaj će biti podnet pre ili posle nastavka dijaloga u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavi je danas da je spreman da u Skupštini Srbije, pre ili posle nastavka dijaloga u Briselu, podnese izveštaj o KiM.

Vučić je rekao u Prededništvu Srbije da je odgovorio na poziv predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića i da želi da odgovori i na javno i nejavno upućene pozive pojedinih vanparlamentarnih političkih stranaka koje su tražile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se govori o KiM i da napravi neke zjedničke principe za budućnost.

- Spreman sam i sve zavisi u kojoj formi će to biti, pošto morate neki akt da podnesete skupštini, ali uveren sam da možemo da pronađemo način na koji bih podneo izveštaj Skupštini o svemu onome što se zbiva u Briselu i da odluče da li to treba da bude pre ili posle nastavka dijaloga u Briselu. To je za nas od velikog značaja - naveo je Vučić.

Istakao je da je spreman da razgovara sa predstavnicima vanpralementarnih političkih stranaka iz opozicije koje su izrazile interes da čuju stav rukovodstva Srbije i da iskažu i svoje stavove, a do sada nisu insistirale na stranom mešanju u naše unutrašnje stvari.

- Takođe, spreman sam da odgovorim i onim strankama koje su insistirale na stranom mešanju ukoliko takvu zainteresovanost pokažu, ali je oni do sada nisu pokazali - dodao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Spreman sam da u skupštini govorim o Kosovu kad god me Dačić pozove

Izvor: Beta, 04.Jun.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da misli da je bolje da poslanicima parlamenta podnese izveštaj o Kosovu nakon Briselskih razgovora ali da je spreman i za neku drugu opciju, ukoliko to od njega bude zatražio predsednik Skupštine Ivica Dačić.Na pitanje da li će se obratiti...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.