Izvor: Blic, 19.Apr.2023, 09:48

"PITANJE JE DANA KADA ĆE PRIŠTINA UĆI U SAVET EVROPE" Dačić: "Nismo protiv vizne liberalizacije za njih, ali ispada da im je to nagrada za nepoštovanje Briselskog sporazuma"

Desetogodišnjicu potpisivanja Briselskog sporazuma dočekujemo bez formirane Zajednice srpskih opštima i bez Srba u prištinskim institucijama. Šef diplomatije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da Srbiju čekaju i dalje dugi i teški pregovori, ali i da je naš stav po pitanju odnosa Beograda i Prištine jasan - prvo ZSO, pa sve ostalo. Dačić je istakao i da je samo pitanje trenutka kada će tzv. Kosovo dobiti svoje mesto u Savetu Evrope, ali da je to samo pokazatelj koliko te institucije gube svoj smisao.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Vize

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nismo protiv vizne liberalizacije za Kosovo, ali ono nije ispunilo svoje obaveze

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2023

Ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić je rekao da "kao da doživljavamo kolektivnu amneziju nekih zapadnih zemalja", jer je Kosovu odobrena vizna liberalizacija, iako nije ispunilo nijednu obavezu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.