Ovo je ZVANIČNI PREDLOG Beograda za rešenje kosovskog problema

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je ZVANIČNI PREDLOG Beograda za rešenje kosovskog problema

Predlog Beograda u pregovorima sa Prištinom je ideja o razgraničenju, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je na pitanje novinara da li je zvanična pozicija Beograda za rešavanje kosovskog pitanja - da se razgovara o razgraničenju, rekao:

- Da na takav način rešimo naš problem, to je naša zvanična ponuda - rekao je Dačić.

On je istakao i da eventualna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << linija razgraničenja još nije napisana, niti utvrđena.

Dačić je rekao da je predsednik Aleksandar Vučić u načelu dao ideju o razgraničenju, da je to princip i jedini realan način da se dođe do kompromisa, ali da se ta ideja nije razradila u dijalogu.

- Kad je on počeo da priča o tome, o razgraničenju, da uopšte želimo tako nešto, svi su skočili i napali ga. Do sada su postojale samo dve opcije: ili je Kosovo pokrajina, ili je nezavisno, ni o cemu drugom se nije govorilo - rekao je Dačić.

Upitan šta znači razgraničenje koje je predlagao Vučić, Dačić je rekao da je to bila samo ideja koja treba da dođe na dnevni red i da se materijalizuje.

- Možda ima i drugih ideja oko kojih može da se postigne kompromis - dodao je Dačić.

Upitan gde bi bilo to mesto, on je rekao - “gde se dogovorimo, gde je prihvaljivo i za jednu i za drugu stranu”.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.